Det gick!

Hola folket!
 
För någon månad sedan så lånade jag flera böcker om stickning. Två med mönster och beskrivningar och en som bara visar olika tekniker. Igår när jag och killen hade en otroligt seg dag så låg jag i sängen och kollade i den med tekniker och blev ganska mörkrädd. Allt verkade så himla svårt! Himla-valv, blommor, flätor, bara med två stickor! Men, så började jag också kolla runt lite på youtube och hittade lite tutorials på hur man stickar flätor; något som jag alltid velat kunna, men varken vågat eller haft orken att testa. Efter många om och men så började jag följa mönstret i ena boken och fattade nada!
Gjorde om säkert tre gånger innan poletten föll på plats och vips så var det inte så svårt längre.
 
Påbörjade en mössa men vet inte om den blev för liten, i annat fall är det väl bara att repa upp!
 
Men, jag vet att jag knappast kan vara den enda som inte vågar sig på detta ursnygga men "svåra" mönster, så därför tänkte jag uppmuntra er!
 
Glöm inte att ni måste ha en tredje sticka, och det måste vara en strumpsticka!
 
Enligt boken ska man sticka;
varv 1 (Rätan) 3a, (6r, 3a) varvet ut. (Detta visste jag inte tidigare, men det verkar som att det som står innan parenteserna är bara början, och det som står innanför parenteserna är det som ska upprepas.
varv 2. 3r, (6a, 3r) varvet ut.
varv 3. samma som varv 1.
varv 4. samma som varv 2.
 
När man har gjort detta, så ser det ut såhär:
 
Därefter står det;
varv 5. (Vridningsvarvet) 3a, (V6F, 3a)
Alltså, börja sticka de tre aviga;
 
 
Därefter är det dags för själva vridningen, och då behöver man sin strumpsticka.
Nu ska man lägga över 3 maskor, utan att sticka dem, på strumpstickan och då ser det ut såhär:
 
Och eftersom det står V6F så ska strumpstickan hamna framför alltihopa. Om det hade stått B så skulle strumstickan ha varit bakom.
 
 
Så, när man lagt över tre maskor på strumpstickan så stickar man de övriga räta maskorna som vanligt bakom strumpstickan.
 
Sedan tar man och stickar de tre som är på strumpstickan. Det blir tajt, men så ska det vara.
 
Här har jag stickat två av de tre på strumpstickan.
 
När man stickat de tre räta maskorna så läggar man undan strumpstickan så länge och stickar de tre aviga. Kom ihåg att dra lite extra i garnet med första aviga för annars är det risk för hål.
 
Sen fortsätter man med den andra vridningen och sen fortsätter man som innan, det vill säga, upprepar varv 1-4 och sen börjar om vridningen på femte varvet.
 
Så ser det ut med två vridningar!
 
 
Hoppas att ni förstått och att ni vågar testa! Om ni har några frågor så är det bara att skriva i kommentarsrutan så ska jag försöka hjälpa er.
Jag kan också rekommendera att kolla på youtube för att se själva händelserna i rörelse för det blir lite lättare då också. Men jag lovar, så länge man har fått kläm på det så är det inge svårt alls!
 

Kommentera här: