Flerfärgsstickat!

Ett av mina mål för det här året var att sticka flerfärgsstickat, och seså! Nu är det gjort!
 
Min sambo köpte Novita höst magasin till mig och där i fanns det jättefina stickade strumpor med jättefint mönster som bara är på skaftet av strumporna, resten är enkelfärgade. Jag har ganska mycket olika färger av novitas sju bröder, så jag passade på att testa sticka strumporna. Det var ett mindless ögonblick då jag la upp för projektet, men det gick faktiskt riktigt bra, i alla fall första strumpan.
 
Andra strumpan (som jag påbörjade så fort mönstret på första var klar) gick inte lika bra då, då var det kväll och en kvällsdrink hade inmundigats. Även om jag inte kände mig att dugg påverkad märkte jag att jag kunde verkligen inte räkna till tre! Eller så räknade jag till två, men alldeles för många gånger. Så efter bara två varv på andra strumpan gav jag upp och fortsatte sedan dagen efter och då gick det mycket bättre.
 
 
Här är de, helt andra färger än Novitas exempelsockor, men tycker de blir riktigt snygga i alla fall. Dock är jag som mest stolt över att jag klarade av flerfärgsstickningen! För er som inte heller har testat flerfärgsstickning, men stickat strumpor, sticka ett mönster som detta! Eftersom det bara är en rapport med mönster, så känns det inte oöverkomligt, utan när man väl kommit förbi mönstringen så är det över. Det var nog det som fick mig att klara av det.
 
Det var riktigt roligt också. Jag var orolig över att jag skulle dra för hårt i garnet så att det inte skulle bli nån spänst, men det verkar inte vara så, vilket är jätteskönt faktiskt!

Kommentera här: