Stickat och avmaskat

Den senaste veckan gick verkligen förbi snabbt! Plugget på uni har startat på riktigt nu och de mesta av mina timmar går åt att läsa, sticka eller jobba. Och lite mat på det.
 
Sen jag började med utmaningen med mig själv har jag blivit väldigt taggad på att sticka, så taggad att jag inte har rört min spinnrock alls på alldeles för länge! Snart ska jag dock på en spinnkurs, så förhoppningsvis lär jag mig massa nytt där som får mig att vilja spendera tid med spinningen snart igen.
 
Så vad har hänt sen sist då? Jo, de flerfärgade strumporna blev klara, men korkat nog gjorde jag dem alldeles för korta, så de passade inte mig, utan min mamma fick dem istället. Hann dock inte ta någon bild, men ni hann se det viktiga i alla fall (delen med flerfärgsstickning, resten var vit/grå).
 
Sen har jag även lagt upp, och avmaskat en babymössa. Den är så pyttepytte så jag vet inte om något barn kommer kunna ha den faktiskt...
 
Mössan täcker alltså min hand.. och det är det typ. Den är verkligen pytteliten! Den är stickad i garnet Noro silk garden, som är en blandning mellan silke, merino och nått mer... Köpte garnet när en garnbutik skulle stänga, det skulle kosta 120 kr för 50 gram, men det kostade då bara 60 kr. Dock blev jag extremt besviken i det garnet... Det var skräp i det, och väldigt ojämnt spunnet! Visst att garn inte alltid är jämnt spunnet, men skräp (gräs och sånt) tycker jag inte är acceptabelt! Som sagt stängde garnbutiken, så kunde inte reklamera heller..
 
 
Har även stickat dessa strumpor, utifrån ett eget mönster. Stickat i Järbo raggi samt Svarta fårets raggsocksgarn. Mönstret ska likna polkagrisar och smaken här skulle då vara hallon lakrits.
 
 
Min sambo vill såklart också ha polkagrisar till fötter, så han får päron vanilj som smak, haha. Jag hoppas bara att garnet räcker, till mina fötter gick det åt 150 gram, men han har sju storlekar större fötter än vad jag har så det kommer nog gå åt liiiite mer.
 
Utöver detta har jag även stickat på en kofta, men den får ni se när den är klar.
 
Ha det bra!

Kommentera här: