En liten uppdatering!

Tjenare!
 
Har inte hunnit uppdatera stickandet eftersom det är sjukt mycket i skolan nu, har ett gigantiskt prov (känns det som i alla fall) på fredag och sen en uppsats som ska in om två veckor. Men! Ville uppdatera lite snabbt på det jag köpt och gjort under veckan.
 
Här är en bild på strumporna som blev klara! De är absolut inte identiska, men tycker det är lite charmen.
 
Här är två bilder på mössan som jag gjorde till pojkvännen, jag sa till honom att jag kunde ta bort de fyra hornen uppepå, men han tyckte om dem och mössan blev ju ganska, minst sagt, unik.
 
Under veckan köpte jag ett knitting kit när jag var inne på Hemtex! För 69 kronor fick man allt detta;
* Storleksguide
* Flätsticka
* Två varvmätare (den blåa och den röda, som är till för att om man stickar till exempel mönsterstickning så kan det vara viktigt att veta vilket varv man är på om man lägger ifrån sig arbetet!)
* Två par stickstopp (de blå/gröna, har ett par rosa också), väldigt behövligt eftersom min väska är alldeles hålig numera efter alla stickor som letat sig ut..
* Två monteringsnålar
* 20 stycken markörer
* Ett måttband
* En avmaskningsnål (som man använder om man har ett arbete som man vill lägga undan men behöver stickorna, då lägger man över alla maskor på den och sen plockar upp dem vid ett senare tillfälle)
 
Allt detta var väldigt behövligt, fast jag visste inte det förrän jag visste att allt detta existerade, haha.
 
Sen tänkte jag bara tipsa om att lägga, speciellt strumpstickorna, i ett pennfodral eller liknande, eftersom de väldigt gärna tappas bort. Vet inte hur många gånger jag letat runt i hela rummet efter en borttappad sticka! Men nu är de dagarna slut!
 
Och så en sista bild, detta är vad jag håller på med just nu; min brors julklapp. Garnet är verkligen underbart och jag ångrar nu i efterhand att jag inte köpte mer när det var så billigt (köpte det på symässan).
 
Sen kan jag även meddela att sängöverkastet kommer inte bli gjort, i alla fall inte med det garn jag köpte, eftersom det är alldeles för lätt och egentligen inte passar alls till sängöverkast. Jag visste väl det nånstans längst inom mig, men ville inte tro det eftersom det var så snyggt garn.. lite tråkigt. Men aja.
 
Så, det var veckans uppdatering. Vet inte när jag kommer ha tid nästa gång, men tills dess får ni ha det bra och sticka på!
 

Det gick!

Hola folket!
 
För någon månad sedan så lånade jag flera böcker om stickning. Två med mönster och beskrivningar och en som bara visar olika tekniker. Igår när jag och killen hade en otroligt seg dag så låg jag i sängen och kollade i den med tekniker och blev ganska mörkrädd. Allt verkade så himla svårt! Himla-valv, blommor, flätor, bara med två stickor! Men, så började jag också kolla runt lite på youtube och hittade lite tutorials på hur man stickar flätor; något som jag alltid velat kunna, men varken vågat eller haft orken att testa. Efter många om och men så började jag följa mönstret i ena boken och fattade nada!
Gjorde om säkert tre gånger innan poletten föll på plats och vips så var det inte så svårt längre.
 
Påbörjade en mössa men vet inte om den blev för liten, i annat fall är det väl bara att repa upp!
 
Men, jag vet att jag knappast kan vara den enda som inte vågar sig på detta ursnygga men "svåra" mönster, så därför tänkte jag uppmuntra er!
 
Glöm inte att ni måste ha en tredje sticka, och det måste vara en strumpsticka!
 
Enligt boken ska man sticka;
varv 1 (Rätan) 3a, (6r, 3a) varvet ut. (Detta visste jag inte tidigare, men det verkar som att det som står innan parenteserna är bara början, och det som står innanför parenteserna är det som ska upprepas.
varv 2. 3r, (6a, 3r) varvet ut.
varv 3. samma som varv 1.
varv 4. samma som varv 2.
 
När man har gjort detta, så ser det ut såhär:
 
Därefter står det;
varv 5. (Vridningsvarvet) 3a, (V6F, 3a)
Alltså, börja sticka de tre aviga;
 
 
Därefter är det dags för själva vridningen, och då behöver man sin strumpsticka.
Nu ska man lägga över 3 maskor, utan att sticka dem, på strumpstickan och då ser det ut såhär:
 
Och eftersom det står V6F så ska strumpstickan hamna framför alltihopa. Om det hade stått B så skulle strumstickan ha varit bakom.
 
 
Så, när man lagt över tre maskor på strumpstickan så stickar man de övriga räta maskorna som vanligt bakom strumpstickan.
 
Sedan tar man och stickar de tre som är på strumpstickan. Det blir tajt, men så ska det vara.
 
Här har jag stickat två av de tre på strumpstickan.
 
När man stickat de tre räta maskorna så läggar man undan strumpstickan så länge och stickar de tre aviga. Kom ihåg att dra lite extra i garnet med första aviga för annars är det risk för hål.
 
Sen fortsätter man med den andra vridningen och sen fortsätter man som innan, det vill säga, upprepar varv 1-4 och sen börjar om vridningen på femte varvet.
 
Så ser det ut med två vridningar!
 
 
Hoppas att ni förstått och att ni vågar testa! Om ni har några frågor så är det bara att skriva i kommentarsrutan så ska jag försöka hjälpa er.
Jag kan också rekommendera att kolla på youtube för att se själva händelserna i rörelse för det blir lite lättare då också. Men jag lovar, så länge man har fått kläm på det så är det inge svårt alls!
 

Projekt v. 44

Hej!
 
Tänkte bara visa veckans projekt som jag hållt och håller på med.
 
Här är de strumpor som jag visade tidigare! Stickade mer igår och blev klar med ena, innan jag lyckades trampa i hundkiss så den var tvungen att tvättas.. Hundarna är lite galna just nu eftersom ena tiken löper, ganska jobbigt!
 

Här är en mössa som jag håller på med till pojkvännen! Det är samma mönster som mössan jag gjorde till mig själv (har dock kanske inte visat bild?) men han fick själv välja garn, som vi köpte på garnmässan. Har nästan hunnit använda all det garnet så därför var det inte med på bilden tillsammans med allt annat garn!
 
Här är en bild på mössan jag gjorde till mig själv! Bollen blev dock lite väl stor, vilket gör mössan ganska tung, hahah.
 
Utöver strumporna och mössan håller jag även på med rutorna som jag skrev om i inlägget innan, med andra ord så har jag det fullt upp utöver skolan som tar sin tid! Men det är bara kul! Roligare det än att inte ha något att göra alls.
 
Så, det var väl dagens uppdatering, har mycket annat att göra så hinner nog inte sticka något idag, så några slutresultat kommer nog inte upp förrän om någon dag eller så. Förhoppningsvis så blir jag klar med pojkvännens mössa imorrn kanske, och om jag har tur får jag kanske ta bild på honom med den och visa er.. Hoppas!
 
Ha det bra!