Stickmål 2016!

Nytt år och nya mål!
 
Vill under 2016 förbättra mitt stickande och för att kunna göra det måste man såklart utmana sig själv och det är där mina mål kommer in.
 
Jag vill lära mig:
 
- Flerfärgsstickning. Flerfärgstickning är verkligen min achilleshäl! Har försökt några gånger men misslyckats fatalt. Antingen gör jag fel så att jag inte följer mönstret (inte med flit alltså) så att allt bara blir knas, eller så blir det alldeles för tajt. Mössan jag gjorde till min pappa var väl en början antar jag, men den var enkel. Det är när man måste låta garnet löpa bakom fyra, fem maskor som det blir svårt (för mig).
 
Exempel på jättefina vantar som Dödergök har gjort, drömmer om att kunna sticka så fint! Bilden är tagen härifrån
 
- Lära mig patentstickning (eller brioche som det heter på engelska). Har tittat å några youtube-klipp om hur man stickar patent, men har inte vågat mig på, det verkar alldeles för svårt! Det verkar däremot som att det är en fluga på Instagram, var och varannan person stickar brioche känns det som.
 
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0267/9831/files/Brioche_large.jpg?603
Exempel på Brioche, så himla fint! Speciellt när man stickar flätor och liknande. Bilden är tagen härifrån
 
- Sticka en kofta av mitt Colinette Jitterbug. Fick i julklapp 1000 kronor att handla garn för i en garnbutik som höll på att stänga och passade då på att köpa dyrare garn som jag aldrig hade köpt med "egna" pengar. Ett av dessa nystan var ett Colinette Jitterbug, men eftersom jag ville köpa andra saker också, så köpte jag bara ett nystan. Nu vill jag verkligen göra en kofta av det nystanet, men har lixom inte hittat det perfekta mönstret än. Måste blanda in flera färger eftersom ett nystan inte räcker långt, så försöker att hitta flerfärgade koftor som är snygga, svårare sagt än gjort. Vanligtvis brukar jag inte följa mönster, men med ett så dyrt garn vill jag att allt ska blir perfekt.
 
Det lutar just nu åt att det ska bli nått sånt här mönster. Bild tagen härifrån
 
Detta var de mål som jag har just nu, ett annat mål är väl också att hålla uppe med stickandet hela året och inte bara under vintern/hösten (det är så det brukar bli). Vill även våga mig på fler stora projekt, inte bara sticka massa strumpor hela tiden, haha.

Avmaskat: mössa och vantar!

Under hösten har jag stickat ganska flitigt, fått klart både det ena och det andra och vill visa lite nu.
 
Mössan stickade jag till min pojkvän, den är stickad i merinogarn och jag hittade på mönstret själv. Han ville egentligen ha en mössa där flätorna var i svart och bakgrundsfärgen var det gröna, men jag insåg att det blev inge bra alls, så hittade på en egen variant istället. Det är riktigt roligt att sticka mössor, speciellt när man har rundstickor som räcker och man inte behöver använda sig av magic loop, det går så fort då, bara runt runt.
 
 
Gillar färgskiftningarna i garnet, fast det kunde ha yttrat sig lite snyggare med själva mössan, men det är som det är.
 
 
Vantarna stickade jag till mamma i födelsedagspresent/julklapp. De är stickade i Drops Merino Extra Fine, ett väldigt trevligt garn! Mönstret kommer också från Drops och det är andra gången jag stickar vantar utifrån det mönstret. Mönstret finns här.
 
Tycker det är så svårt att modellera vantar.. allt ser så tillgjort ut, haha
 

Julklapp till pappa

Jag minns ett år så stickade jag strumpor till alla mina familjemedlemmar; mamma, pappa, mina tre bröder, min pojkvän och min farmor. Tror även min kompis fick ett par..
 
Förra året var jag inte lika ambitiös dock, utan baka julklappar istället, alla fick en liten godispåse med julgott, förutom pappa som inte vill äta så mycket socker.
 
Han fick istället en mössa och en halsduk i efterhand.
 
Mössan är stickad så att varannan maska är stickad i grå och varannan blå men inte så att det blir ränder. Pappa använder mössan dagligen numera vilket såklart gör mig glad! Garnet är Novitas sju bröder.
 
 
Halsduken fick bli ett schakinspirerat mönster stickat med två trådar, det vill säga det gråa och det blåa som blev över från mössan. Halsduken har även ett hål i sig (som inte syns på bilden) där man kan stoppa ena änden av halsduken i för att den ska sitta bättre.
 
Personligen tycker jag att garnet är lite för stickigt för att ha runt halsen, men pappa är jättenöjd så jag antar att han inte är så känslig mot ull.
 
Jag blev däremot riktigt imponerad av hur långt garnet räckte! Visserligen var det två nystan på 150 gram vardera, men ändå, en mössa och en halsduk för ca 100 kronor är då inte illa! Köpte garnet på Adlibris.