Symässan

Hej!
 
Idag åkte jag och min kille till symässan och kollade. Köpte massvis med garn och har massa nya projekt på gång, bland annat ett sängöverkast! Undrar hur det kommer gå.
Orkar tyvärr inte fota alla garn som jag köpte, så det återkommer jag med en annan dag, dock tänkte jag visa bilder på senaste projektet;
 
 
Detta är ett par strumpor som jag håller på att göra till mig själv. Har hittills inte hunnit göra några strumpor till mig själv, så tyckte att det var dags. Detta är också Raggi 150 g, samt ett annat garn som jag använder till resån, hälen och sedan till tån. Detta garn är väldigt snyggt och gillar verkligen att det blir lite mönster-stuk trots att jag inte gör något medvetet.
 
Nu är jag supertrött, så ska sova. God natt på er!
 
 

Lyssna på radio!

Hej igen!
 
Jag har massa människor som tjatar på mig; "Du ska bli lärare, du måste veta vad som händer i världen", "Hah! Jag visste det! Du vet inte!" och i massa andra former, att jag inte kollar/lyssnar/läser nyheter. Nej, jag medger, jag är otroligt icke allmänbildad när det gäller nutidens nyheter. Jag är bra på historia, men tyvärr inte på den historia som utspelats senaste 20 åren (det vill säga min livstid...).
     Men! Häromdagen så kom jag på, medan jag stod och stickade, att man kan ju faktiskt göra annat än läsa i papperstidningen, eller i mobilen (och därmed använda händerna och därmed inte kunna sticka), jo, radio! Radio finns ju överallt, speciellt eftersom radio finns ju alltid i mobilen, som man har med sig överallt. Så! När jag åkte in till universitetet häromdagen så laddade jag ner ett program som heter Godmorgon Världen, som är ett nyhetsprogram som sänds varje söndag men som finns i Sveriges Radio appen i mobilen. Detta programmet går igenom lite allt möjligt om vad som har hänt under veckan, men tar upp det på ett lätt sätt så man hänger med. Det bästa är väl också deras satirdel som faktiskt är asrolig, för att ursäkta språket.
 
Så! För att fortfarande kunna sticka (eller virka, eller nålbinda, eller vad man nu vill göra som kräver båda händerna) men ändå vara allmänbildad; ladda ner Sveriges Radio appen och börja lyssna!

Min kompis strumpor!

Heej,
 
Idag blev jag klar med min kompis strumpor med Raggi garnet. Jag lyckades få två strumpor, samt garn över! Dock hade jag kunnat göra skaften lite längre, strumporna ser väldigt oproportionerliga ut.. får tänka på det till nästa gång. Problemet var att jag vågade inte göra för långa skaft eftersom jag ville absolut inte att garnet skulle ta slut innan tårna var klara.
 
Jag hoppas bara att strumporna sitter bra! Vet inte när jag kommer träffa henne, är lite nyfiken på om de passar eller inte.
 
 
 
Ha det bra!