Planering av projekt

Jag rev just upp tröjan som jag stickade i Drops Safran. Hade stickat det efter ett mönster från Järbo, men fastnade vid armarna, så valde att riva upp den istället.
 
Färdiga nystan direkt från tröjan.
 
Så nu funderar jag istället över vad jag ska sticka istället, och där är Ravelry jättebra faktiskt! Då klickar man bara in på Drops Safran och sen projects, så hittar man alla projekt som folk har stickat där de har använt drops safran.
 
Här är ett urval av projekt som jag skulle kunna tänka mig att sticka:
 
 
Bilden kommer härifrån
 
Väldigt fin liten kofta, men grejen är att den stickades på stickor 2,5 vilket känns som väldigt litet...
 
Bilden kommer härifrån
En väldigt söt kofta! Men tyvärr kommer den från en bok verkar det som, så jag vet inte om jag vill köpa en hel bok bara för att sticka efter ett mönster...
 
Bilden kommer härifrån
Till skillnad från de andra koftorna känns denna mycket mer simpel, vilken kanske passar mig bra. Den stickas på stickor 3,5-3,75 vilket ändå känns möjligt. Dock kommer mönstret från en bok också.
 
Bilden kommer härifrån
 
En fin kofta som stickades på stickor 2,5-3,0. Gillar färgen väldigt mycket faktiskt. Kostar 8,75 CAD.
 
Gillar alla fyra koftorna, men vi får se helt enkelt.
 
Det viktigaste för mig när jag tittar på mönster är hur lätt det är att få tag på mönstret, hur stora stickor man använder och förstås vilket språk som mönstret är skrivet i. Skulle aldrig orka sticka efter till exempel ett norskt mönster, då hittar jag hellre ett annat mönster om jag ska vara ärlig.
 

Min garnstash!

För några veckor sedan bestämde jag mig för att bli lite mer aktiv på ravelry.
 
Hittills har jag bara använt hemsidan för att leta reda på olika mönster, och kanske leta reda på vilken garnkategori ett visst garn tillhör. Men, efter att ha lyssnat på Rätt avigt podden så insåg jag potentialen i hemsidan och hur mycket man faktiskt kan göra.
 
Resultatet ser ni här:
 
 
Om jag ska vara ärlig så är det här inte hela min garnstash, utan typ de som jag vet vilka de är/de som var tillängliga. Vissa garner jag har är delar av pågående projekt och de tog jag inte med, bland annat.
 
Det sköna med att ha dessa uppe är att nu kan jag dels skriva in olika projekt som jag gör, dels kan jag även hålla bättre koll på vad för garner jag har och hur mycket. Om jag till exempel hittar ett projekt som jag vill göra så behöver jag inte leta bland mina lådor och hitta banderollerna igen och så, utan jag kan helt enkelt kolla i min stash på Ravelry och se hur mycket jag har m.m.
 
Min ambition är att jag ska registrera allt nytt garn som jag köper samt börja registrera mina projekt bättre. Det ska bli kul att se hur mycket jag stickar på ett år och hur mycket garn jag faktiskt köper. Det ska bli kul att få lite struktur helt enkelt.
 
Ha det bra!

Stickat och avmaskat

Den senaste veckan gick verkligen förbi snabbt! Plugget på uni har startat på riktigt nu och de mesta av mina timmar går åt att läsa, sticka eller jobba. Och lite mat på det.
 
Sen jag började med utmaningen med mig själv har jag blivit väldigt taggad på att sticka, så taggad att jag inte har rört min spinnrock alls på alldeles för länge! Snart ska jag dock på en spinnkurs, så förhoppningsvis lär jag mig massa nytt där som får mig att vilja spendera tid med spinningen snart igen.
 
Så vad har hänt sen sist då? Jo, de flerfärgade strumporna blev klara, men korkat nog gjorde jag dem alldeles för korta, så de passade inte mig, utan min mamma fick dem istället. Hann dock inte ta någon bild, men ni hann se det viktiga i alla fall (delen med flerfärgsstickning, resten var vit/grå).
 
Sen har jag även lagt upp, och avmaskat en babymössa. Den är så pyttepytte så jag vet inte om något barn kommer kunna ha den faktiskt...
 
Mössan täcker alltså min hand.. och det är det typ. Den är verkligen pytteliten! Den är stickad i garnet Noro silk garden, som är en blandning mellan silke, merino och nått mer... Köpte garnet när en garnbutik skulle stänga, det skulle kosta 120 kr för 50 gram, men det kostade då bara 60 kr. Dock blev jag extremt besviken i det garnet... Det var skräp i det, och väldigt ojämnt spunnet! Visst att garn inte alltid är jämnt spunnet, men skräp (gräs och sånt) tycker jag inte är acceptabelt! Som sagt stängde garnbutiken, så kunde inte reklamera heller..
 
 
Har även stickat dessa strumpor, utifrån ett eget mönster. Stickat i Järbo raggi samt Svarta fårets raggsocksgarn. Mönstret ska likna polkagrisar och smaken här skulle då vara hallon lakrits.
 
 
Min sambo vill såklart också ha polkagrisar till fötter, så han får päron vanilj som smak, haha. Jag hoppas bara att garnet räcker, till mina fötter gick det åt 150 gram, men han har sju storlekar större fötter än vad jag har så det kommer nog gå åt liiiite mer.
 
Utöver detta har jag även stickat på en kofta, men den får ni se när den är klar.
 
Ha det bra!