Hur det gick 2016/Målen 2017

I början av 2016 så skrev jag en lista på vad jag ville lära mig under året (inlägget finns här). Där stod det tre saker; flerfärgsstickning, brioche och använda mitt colinette garn.Två av dessa tre mål uppfylldes faktiskt, jag stickade en strumpa vars skaft bestod av en rapport flerfärgat, samt att jag stickade min tröja som jag visade upp några dagar sen. Dock blev det inget brioche, jag försökte med någon fusk brioche som skulle bli en mössa, men gick inge bra så jag rev upp den.
 
Så vad är mitt mål det här året då? Jag har inte tänkt något specifikt hittills, utan har bara stickat det jag har lust med, men några saker skulle jag nog vilja uppnå innan året är slut.
 
Jag skulle vilja färga garn!
 
Drömmen är väl att kunna sälja, så att jag får in lite pengar av alla som går ut i mina hobbys (stickning och spinning, och nu kanske färgning). Inte så att jag tjänar pengar, utan mer för att jag inte har så mycket pengar att lägga ut till att börja med, och om jag skulle kunna få in mer pengar så vore det toppen. Främst skulle jag färga till mig själv, men typ de färger som jag själv inte gillar att sticka upp i, men som är snygga att titta på, de skulle jag kunna sälja (förhoppningsvis).
 
 
 
 
Sticka klart den här tröjan! Det ser lite konstigt ut just nu, med armar med ingen kropp, men jag vill i alla fall sticka klart den, snart. Tanken är att den ska steekas och bli en kofta (den här gången kom jag ihåg att markera steekningen!), men om jag känner mig själv rätt så kommer det ta ett tag innan allt blir klart. Det går inte fortare av att jag får ont i händerna av det tjocka garnet/stickorna heller...
 
 
 
 
Sticka mer tunna sockor
Tills iår har i stort sett alla mina sockor stickats i stickor 4, alltså av garn som Järbos Raggi, Novitas Sju bröder och Svarta Fårets raggsocksgarn. Det är såklart inget fel på det, men jag känner att jag vill komma längre. Man kan göa så mycket mer med tunna sockor i form av mönster och färger (typ flerfärgsstickning) som bara blir klumpigt om man har för tjockt garn. Jag har redan påbörjat det här målet genom att köpa massa tunt garn, har även stickat några tunna strumpor, så det är på god väg.
 
Så det är de mål som jag kommer på just nu, kommer säkert hitta massa delmål under årets gång, och då visar jag såklart upp dem då.
 
Ha det så bra!
 

Ett par sockor, eller två

Jag har verkligen hamnat i sock-träsket. Är så sjukt kär i att sticka sockor just nu att det inte är klokt.
 
 
Här är ett par som min bror ska få. De är stickade i Järbo Mellanraggi storlek 42-43 nånting. Jag hoppas verkligen att han blir nöjd.
 
 
Här är det senaste paret som jag har lagt upp, som ska bli till mig. Svårt att se, men det som har stickats hittills kommer från två olika nystan. Själva tån är stickad från ett nystan medan de sista tio raderna är från ett annat. Tycker själv att det ser ut som om allt är från ett och samma.
 
Detta är ett nytt garn som jag har köpt. Finns på en butik som heter Eurostore. Jag trodde att det var en kedja men när jag googlade på det verkar det bara finnas en enda butik. Den säljer så mycket mer än bara garn. Garnet heter Falkgarn och själva sorten heter Sockz som stickas på stickor 2,5. Ska bli intressant hur resten av sockorna blir. Köpte även tillräckligt för att göra sockor till min sambo.
 
 
Har även lagt upp dessa, som lades upp så sent som tidigare idag. Garnet är lite speciellt, eller ja, själva garnet är Novitas Sju bröder, men faktum är att jag har färgat det självt. Hade en påse Dylon färg hemma som jag köpte i Estland i augusti förra året. Denna färg hade jag sparat på länge nu, men använde det häromdagen. Det var så himla kul! Mina händer blev väldigt röda på kuppen dock, för ena handsken gick sönder. Men jag är verkligen taggad på att fortsätta färga, är sugen på att kanske börja sälja också, men vi får se om jag kommer så långt.
 
De var de sockor som ligger häromkring i lägenheten just nu. Eller jag har ett till par, men de kan jag visa när de är klara sen. Ha det så bra!

Hej igen!

Hej!
 
Oj, vart ska man börja? Senaste inlägget gjordes i september, och efter det har det hänt så himla mycket.
 
I oktober, november någon gång fick jag och min sambo veta att vi skulle vara tvungna att flytta från stugan vi hyrde om en ganska snar tid. Jag började titta på hemnet med drömmen om en bostadsrätt, fastän jag visste att vi inte hade ens nära tillräckligt med pengar för att köpa nånting. Men plötsligt upptäckte vi Enköping, en liten stad som ligger 7 mil från stockholm, men med bra pendlingsmöjligheter, där priserna på bostadsrätterna var betydligt lägre än någonstans inom Stockholms län. Så, nu sitter jag här, i våran nya lägenhet, som vi äger tillsammans.
 
Just idag råkar vara min födelsedag också. Eftersom min kille jobbar och vi bor långt ifrån våra vänner så sitter jag i lägenheten och skriver detta. Jag är inte bitter, bara ovan. Har alltid varit omringad av familj och djur och nu är jag ensam, om än bara för dagen.
 
I alla fall, det var inte det jag ville skriva om, inte egentligen. Utan, senaste månaden har jag haft sådan lust att starta en podcast, en videopodcast, där jag pratar om min stickning och så. Dock har mitt självförtroende sagt nej så många gånger, så jag tänkte att som plåster på såren så kunde jag blogga igen. Konceptet är ju detsamma; att prata om stickning. Att det istället sker med hjälp av ett tangentbord istället för en kamera kanske inte gör så mycket.
 
Så, vad har hänt inom stickvärlden då? Eller rättare sagt min stickvärld? Trots stress över boende och stress i plugget skulle jag ändå säga att jag har stickat ganska mycket. Jag har upptäckt tunna sockor, som även om de tar längre tid, så är de ändå ganska trevliga att sticka. Har även stickat klart min fösta tröja, som jag kan visa här.
 
Här ligger den ihopvikt på soffan.
 
 
Den är alltså stickad i Järbo Gästrike 2 trådig och colinette jitterbug som är den röd/orangea. Jag började stickningen helgen 8-9 juli 2016, det var mitt projekt som jag skulle påbörja på tåget påväg till Hudiksvall där vi skulle på bröllop. Sen dess har jag stickat lite på den då och då tills den blev klar i december.
 
Jag vet inte om det syns, men nedre delen av högerarmen (den vänstra på bilden) är lite större och mörkare. Det var för att jag fick slut på garn sista 10 centimetrarna eller så, haha. Men som tur var så hade jag ett nystan med 7 bröder, som visserligen var ett helt annat garn av annan tjocklek mm, men det funkade helt ok tycker jag.
 
Tröjan är dock ganska stickig, så jag får ha en tröja under som går upp till halsen, annars kliar det alldeles för mycket. Men jag är helt klart nöjd med den!
 
Har såklart stickat så mycket mer, men för att detta inlägg inte ska bli alldeles för långt så lägger jag in de andra sakerna senare.
 
Ha det så himla bra!